İsteğe bağlı kadro istiyoruz.

Memur-Sen Mersin İl Başkanı, yeni Bakanlar Kurulu’nun önceliğinde toplu sözleşme yasasını çıkarmak olduğunu söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mersin İl Başkanı Ertuğrul Yıldız, yeni Bakanlar Kurulu’nun önceliğinin toplu sözleşme yasasını çıkarmak ve yeni anayasa olması gerektiğini söyledi.

Ertuğrul Yıldız, 61. Hükümetle ilgili bir açıklama yaptı. Yıldız açıklamasında, “Öncelikle yeni Bakanlar Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Yeni Bakanlar Kurulu’nun ilk yapacağı iş 12 Eylül referandumuyla kamu görevlilerine tanınan toplu sözleşme hakkının fiilen kullanımı için ikincil mevzuatı hazırlamak ve Meclis’e sevk etmek olmalıdır. Bakanlar Kurulu’nun öncelikle yapması gereken diğer faaliyet ise, içeride milletle devleti kucaklaştıracak, dışarıda küresel ölçekte Türkiye’nin önünü açacak, sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasanın çalışmalarını başlatmaktır.”dedi.

Reklam
Reklam

60. Hükümetin seçimler öncesinde 205 bin sözleşmeliye kadro imkanı vermesini olumlu karşıladıklarını vurgulayan Yıldız, “61. Hükümetten belediye ve il özel idareleri, TRT ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ndeki spor uzmanları başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin isteğe bağlı kadroya geçirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kamu görevlileri olarak, iktidar partisi ve 61. Hükümetin 2023 vizyonu çerçevesindeki vaatlerinin takipçisi olacaklarını belirten Yıldız, yeni hükümetin kurulması vesilesiyle, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz