ISTEM'e Ilave Tesis

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'nda ilave doğal taş işleme tesisi yapılacağını bildirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'nda ilave doğal taş işleme tesisi yapılacağını bildirdi.

Günaydın, Isparta Belediyesi'ne ait ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'nda yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikanın doğal taş işleme bölümüne ek tesis yapımı için start verildiğini söyledi.

İlave tesisin iki ay içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Günaydın, "Bin metrekareden oluşan yeni tesis için çalışmalarımız başladı. Tesis, mevcut fabrikayla entegre olacak şekilde çalışacak" dedi.

Reklam
Reklam

Mevcut fabrika alanına kurulacak ek tesisler ile ihracata yönelik çalışma planladıklarını dile getiren Başkan Günaydın, şu an için fabrikadaki üretimin talepleri zor karşıladığını bildirdi. Yeni kurulacak tesis ile üretim kapasitesinin de artırılacağına işaret eden Günaydın, "Kendimizi ihracata hazırlıyoruz. Fabrikamız çift vardiya olarak çalışmalarını üretim kapasitesini artırarak sürdürecek. Şu an 78 işçi ve ustamız çalışıyor. İlave tesisle çalışan sayımız 100'e ulaşacak. İhracat yönetmeliğine uygun fabrika kuruyoruz. Isparta'ya örnek ve dünyaya açık bir tesis haline getiriyoruz. Bunun heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Fabrika alanında çevre düzenlemesi de yaptıklarını anlatan Günaydın, fabrikadan çıkan molozların da yol dolgusu için Akkent TOKİ'de yeni yapılan yollarda kullanıldığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: