'İstemezükçüler' Konak Tüneli’ne de karşı

İzmir’e vizyon katacak projeleri engelleyen "istemezükçüler", Konak Tüneli’ne de karşı çıkıyor. Şehre fren yaptıran zihniyet,...

İzmir’e vizyon katacak projeleri engelleyen "istemezükçüler", Konak Tüneli’ne de karşı çıkıyor. Şehre fren yaptıran zihniyet, şimdi de Ulaştırma Bakanlığı’nın kazandıracağı Konak Tüneli’ni çeşitli bahanelerle yargıya taşımayı amaçlıyor. Yarın (23 Eylül) saat 15.00’te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla Yeşildere Mehmetçik Parkı’nda temeli atılacak tünel için şimdiden bazı mimar ve mühendis odaları gibi sivil toplum kuruluşları, yargıya gideceklerini açıkladı. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, projenin iptali için yargıya gideceklerini belirtti. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 2. Başkanı Hasan Baykal da jeolojik etüdü tamamlanmayan bir çalışmanın başlatılamayacağını söyledi.
İzmir’i geri kalmışlıktan kurtaracak projeler, aksine şehrin fren noktaları haline geldi. Bugüne kadar Alsancak Limanı ile Karşıyaka Turan arasındaki yeni şehir merkezi, EXPO adaylığıyla gündeme gelen İnciraltı imar planı, Çeşme yarımadası için hazırlanan turizm revizyon planı ve Dünya Ticaret Merkezi inşaatı yargıya taşınarak engellendi. Şimdi de aynı kuruluşlar, Konak Tüneli’ni de engellemeye çalışıyor.
Konak Tüneli, AK Parti'nin genel seçimden önce vaadettiği “35 İzmir, 35 Proje” arasında yer alıyor. İzmir milletvekili olan Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın takip ettiği projelerin başında, şehiriçi trafiğini rahatlatacak olan bu tünel geliyor. Yaklaşık 130 milyon lira harcanacak olan ve iki yıl içinde bitirilmesi planlanan bin 570 metrelik tünel, ikişerli dört şeritten toplam 2 bin 750 metre olacak. Yeşildere Mehmetçik Parkı ile Konak Bahri Baba Parkı arasına açılacak tünel, aynı zamanda şehrin birçok noktasına kolay ulaşım sağlayacak. Yeşildere kısmında iki köprü yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla Konak Köprülü Kavşağı ile Alsancak Limanı arasında planlanan Kordon geçişinin yapılamaması yüzünden şehiriçi trafiğinde oluşan darboğaz da aşılmış olacak.
Tünelin sit alanı içinde olduğu ve etütlerin yapılmadığı iddialarını kabul etmeyen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Bakan Yıldırım’ın bunlara gerekli cevabı vereceğini açıkladı. İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydoğan da şehri geri götüren gizli eller olduğunu söyledi. Bunların artık İzmir’in üzerinden çekilmesini isteyen Aydoğan, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hangi sözü verdi de yapmadı? Kişisel çekişmeleri bırakalım ve en azından hükümetin açıkladığı 35 projenin bitmesine destek olalım. Bu kısır çekişmeler, İzmir’e ve İzmirliye zarar veriyor. İçimizdeki bu istemezükçülere daha fazla tahammül edemeyiz. Eğer yargıya gitme gibi bir talihsizlikte bulunurlarsa onları İzmir’e rezil ederiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz