İşten Atılan Havayolu Çalışanlarının Eylemi Sürüyor

İş yavaşlatma eylemi nedeniyle iş akitleri feshedilen Türk Hava Yolları (THY) çalışanları, Dış Hatlar Terminali...

İş yavaşlatma eylemi nedeniyle iş akitleri feshedilen Türk Hava Yolları (THY) çalışanları, Dış Hatlar Terminali önünde oturma eylemi yaptı. Gruba, diğer sendikalar da destek verdi.

Eylem nedeniyle polis Dış Hatlar Terminali önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yasadışı herhangi bir eylemde bulunmadıklarını ifade ederek, “Evrensel bir hak olan, demokratik bir hakkımız olan grev hakkımızın elimizden alınmasıyla ilgili demokratik bir tepkiydi verilen. Bir gün uçmama hakkımızı kullandık ve bu şirketlerin uçakların uçmama noktasına varan bir gün söz konusu oldu. Diliyoruz bugüne kadar yapılan ısrarcı ve inatçı tavırlardan vazgeçilir. 12’nci günde olan direnişteki arkadaşlarımız işlerine iade edilir ve çalışma barışında yeni bir sayfa açılır. THY de bugüne kadar sürdürdüğü gibi emniyetli uçuşlarını yapmaya devam ediyor. Aksi içeride çalışan arkadaşlarımız çok huzursuz, tedirgin. Her gün buradan geçen insanlarla sohbet ediyoruz, çok huzursuz olduklarını yorgun personelle uçmak istemediklerini söylüyorlar ve bu işin bir an önce sonlandırılıp, önceki dönem olduğu şekliyle THY ile güvenli bir markayla emniyetli bir uçuş hakkı elde etmek istiyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Mevcut toplu sözleşme ve grev hakkımızın ortadan kaldırılmasına tahammül gösteremiyoruz, gösterilmesi de beklenemez” diyen Ayçin, grev hakkının iadesiyle birlikte, işten atılan çalışanların da işlerine iadesinin, THY’de yeniden çalışma barışının korunmasının önünü açacağını söyledi. Ayçin, bu inadın sürdürülmesi halinde anayasal ve yasal yoldan grev hakkını almak için başlattıkları mücadeleyi devam ettireceklerini belirterek, “Her gün desteğimiz artmaktadır. Gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda gerçekten yardımlaşma ve dayanışma her geçen gün büyümektedir. Çünkü çok haksız bir saldırıyla ve uygulamayla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulamanın havayolu çalışanlarına dayatılmasının mantıkla, hukukla, demokrasi, insan haklarıyla ve sendikal özgürlüklerle izah edilir hiçbir yanı yoktur. O nedenle birilerini siyasi bir hesaplaşma ve hırsla yaptıkları bu karardan vazgeçmeye davet ediyoruz. Aksi halde biz sadece işten atılan 305 kişi değiliz, biz Türkiye’yiz. Biz dünya işçileriyiz, karar verenler bunu göz önünde bulundurarak karar versinler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: