İşten çıkarılan işçilerden ilginç eylem

Manisa'da sendikalı oldukları gerekçesiyle çalıştıkları fabrikadan çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, fabrika önünde eylem yaparak, kendilerini bahçe korkuluk demirlerine zincirlediler.

Accell Bisiklet Sanayi A.Ş. fabrikasından çıkartılan 6 işçiye destek olmak için, geçtiğimiz günlerde fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme katılan 13 işçinin daha işten çıkartılmasına tepki gösteren sendikalılar, tekrar eylem yaptı.

Fabrika önünde davullu zurnalı eylem yapan işçilerden 6'sı, işten çıkartılmalarını protesto etmek için kendilerini fabrikanın bahçesindeki demir korkuluklara zincirledi. Fabrikada güvenlik önlemleri alan emniyet ekipleri, kendilerini zincirleyen işçilere müdahale ederek, zincirleri kesmek istedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından araya giren Türk Metal Sen Manisa 1 No'lu Şube Başkanı ve Türk-İş Manisa İl Temsilcisi Hüseyin Özben, kendilerini zincirleyen işçilerin zincirlerini çözdürdü.

Kendisini zincirleyen işçilere polisin müdahalesine, Türk Metal Sen'e üye sendikalı işçiler tepki gösterdi.

Özben, burada yaptığı açıklamada, 1 Nisan 2011 tarihinde yapılan eylemden sonra 13 sendikalı üyenin daha işten çıkartıldığını hatırlatarak, ''2006-2007 yılında fabrikada sendikal mücadeleyi başlattık. O yıllarda da fabrika, sendika yüzünden 53'ü üyemiz olan 84 arkadaşımızı işten çıkardı. 84 arkadaşımız hakkını yasal yollardan arayarak ve açtıkları davaları kazanarak işlerine geri döndüler'' dedi.

Sendikal mücadelenin devam edeceğini belirten Özben, ''Fabrikada 90 sendikalı üyemiz daha var. Hem işten çıkartılan, hem de çalışan sendikalı arkadaşlarımız için mücadelemiz artarak devam edecek. Ayrıca haklarını hukuksal yollarda arayıp, arkadaşlarımızı odalara çekip tehdit eden fabrika yetkilileri hakkında da dava açacağız'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

(MY-AYT-EHK)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz