İşten çıkarılan muavin dehşet saçtı

Samsun'da, bir otobüs firmasında yolculara hizmet eden görevli 18 yaşındaki H.B., işten çıkarılınca kuru sıkı tabancayla havaya bir el ateş edip, kafetarya bölümünde oturan 25 yaşındaki Ö.S. adlı kadını rehin aldı. Otobüs saatini bekleyen kadının başına tabancayı dayayan H.B., jandarma tarafından yarım saatte ikna edilip gözaltına alındı. Büyük korku yaşayan Ö.S. ise ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Olay bugün saat 13.30 sıralarında Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. Bir otobüs firmasında yolculara hizmet eden H.B., işten çıkarılınca terminalde korku dolu dakikalar yaşattı. Üzerinde taşıdığı kuru sıkı tabancayla terminalin içerisinde bir el havaya ateş açarak kafaterya bölümünde oturan ve otobüs bekleyen Ö.S.'yi rehin aldı. Genç kadının başına kuru sıkı tabancasını dayayarak etrafa korku dolu dakikalar yaşatan H.B., çalışmak istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Olay yerine bulunan ve terminalin güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri, H.B.'ye müdahale etmek istedi. Etrafına tehditler yağdırarak yanına kimsenin yaklaşmasını istemeyen genci, jandarmalar konuşarak ikna etmeye çalıştı. Terminaldeki yolcular da olayı korku dolu bakışlarla izledi. H.B., jandarmanın ısrarlı uyarıları üzerine Ö.S.'yi serbest bırakıp teslim oldu. Yarım saat süren olay sonrası Ö.S. de ifadesine başvurulmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

12 Ağustos 2006 tarihinde jandarma denetiminde olan Yeşilkent Beldesi'nde hizmete açılan Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. tarafından işletiliyor. firmanın faaliyet gösterdiği terminal Samsun- Ankara çevre yolu üzerinde bulunuyor. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı O.S. de bu terminalde yakalanmıştı.