İşten Çıkarıldıklarını Iddia Eden Işçiler Eylem Yaptı

Balıkesir'de işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Bandırma Cumhuriyet Alanında eylem yaptı.

Balıkesir'de işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Bandırma Cumhuriyet Alanında eylem yaptı.

Petrol-İş ve Gıda-İş Sendikası ile Eğitim-Sen üyelerinin de katıldığı eylemde basın açıklaması yapan Gıda-İş Sendikası Bölge Temsilcisi İzzet Kuvanlıklı, tavuk eti satışı yapan firmanın 26 Mart'ta bin 8 işçiyi, son aylıklarını, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödemeden işten çıkardığını ileri sürdü.

Günde ortalama 200 bin kesime ulaşan firmanın iflas ettiğini ve üretimini durdurduğunu iddia eden Kuvanlıklı, "Hakkımızı alamadan işimizden çıkartıldık. Bu zorlu ve içinden çıkamadığımız günlerde bir iş bulana kadar bizi rahatlatması için akıttığımız alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bu süreçte bizlere destek olunması amacıyla çalmadığımız kapı kalmadı. Bizlere yardım eden Bandırma'daki tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Hakkımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından slogan atan işçiler dağıldı.

Muhabir: Ahmet Pesen / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: