İşten Sıkılmamak İçin Ne Yapmalı?

İşinizin, nerede çalıştığınızın bir önemi yoktur, bir noktada motivasyonunuzu kaybedeceksiniz.

Diane Domayer
Motivasyon eksikliği, ortalamadan daha az çalışmaya ciddi iş problemlerine neden olabilir. Kendinizi iyi hissetmenin anahtarı motivasyonunuzu artırmaktan geçer.

Bunun için bazı tavsiyeler

1.Beceri alanınızı genişletin. Eğitimize devam etmenizle becerinizi genişletecek, mesleğinizde emin adımlarla ilerleyecek ve uzun dönemde kendinizi geliştireceksiniz. Çoğu üniversite iş yönetimden, yazı ve iletişim alanına kadar uzanan ikinci öğretim sınıflarında eğitim verirler. ( eğitim parasını geri ödemeyi iş vereninize sorun.). Software becerilerilerenizi geliştirin, online eğitimine yatırım yapın. Birçok şirket, 24 saat internet temelli erişimli courseware ve kurs sunuyor.

Reklam
Reklam

2.Yeni alanlar araştırın. Gönüllüler, iş yerinde istenilen görevi yapmaya uğraşırlar ve hatta iş kapsamının dışında olan şeyleri bile yapmak isterler. Bir yaylaya ulaştığınızı hissederseniz, başka bir mesleğin peşine düştüğünüzü veya diğer bir departmana terfi ettiğinizi düşünün.

3. Ara verin. En son tatiliniz ne zamandı? Yoğun bir dönemden sonra programınızı tatilinizi ayarlayarak yaptığınızdan emin olun.

4. Kurnazca bir değişim yapın. Mesleğiniz artık rutin bir hal aldıysa, bu monotonluğu değiştirmenin bir yolunu bulmaya çalışın. Örneğin; iş gücünüzü tekrardan düzenleyebilirsiniz böylelikle sabah halletmeye çalıştığınız görevler artık öğleden sonra tamamlanır. Doldurma sisteminizi gözden geçirin, yeni zaman yönetimi software deneyin veya çalışmak için daha etkin yolları araştırın.

5. Hareket edin. Egzersiz, fiziksel yararların yanında hem zihinsel hem de duygusal yararlar sağlar. Öğle saatler boyunca hareketli bir günlük yürüyüş enerjinizi arttırır ve düşüncelerinizin daha net olmasını sağlar. Sahnenin/manzaranın değişmesi, var olan meydan okumalarınızda yeni bir perspektif kazanmanızı olanaklı kılmada şaşkınlık yaratabilir.

Reklam
Reklam

6. Kişisel kabiliyetinizi için uğraşın. Ne yaparsanız yapın en iyi olmaya çalışın. Becerileriniz hususunda kendinize güvenmeniz, becerileriniz konusunda iş vereninizin ve mesai arkadaşlarınızın size olan güvenini arttırmasının yanında, motivasyonunuzu da arttırır.

7. Geri bildirimi araştırın. Performasınızın aşırı olarak kritiğinden kaçının. elinizden gelenin en iyisini yaptıysanız; kendinizle gurur duyun. Fakat geliştirmeniz gereken bazı yönlerinizin olduğunu hissediyorsanız, müdürden geliştirici kritikler alın. Ardından performansınızı geliştirmek için bir adım atın.