İstifacı milletvekili ağladı

MUŞ (İHA) - DSP Muş Milletvekili Zeki Eker, partisinden ayrıldıktan sonra DSP'den istifa ederek yeni oluşumcuların arasında yer alan 4 milletvekili ile Muş'a geldi.

Bugün saat 11. 20'de uçakla Muş'a gelen yeni oluşumculardan Amasya Milletvekili Gönül Saray, Diyarbakır Milletvekili Abdulsamet Turgut, Zonguldak Milletvekili Boray Baycık, Uşak Milletvekili Hasan Özgöbek ve DSP Muş Milletvekili Zeki Eker havaalanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Daha sonra partililerle birlikte Atatürk Çocuk Parkı'nda düzenlenen yemekli toplantıya katılan DSP Muş Milletvekili Zeki Eker, seçmenlerinin de görüşünü aldıktan sonra partisinden istifa edip yeni oluşumculara katıldı.

Reklam
Reklam

Seçmenlerine karşı konuşan Eker, "Bana ya partinde kal, ya yeni oluşumculara katıl, ya da aday olma şartlarından birisini tercih et, söyleyin ki ben de ona göre davranayım. Çünkü beni siz oraya getirdiniz" dedikten sonra istifa kararını açıklarken göz yaşlarını tutamadı. Milletvekili Zeki Eker, "Partimizin içinde bulunduğu durum gözler önünde. Ben Sayın Ecevitlere gittim, görüştüm. Yani partinin dağılmaması için el öpmediğim hiç kimse kalmadı. Dedim ki 'Ne olur yapmayın' ama başarılı olamadım. Kendi üzerime düşen görevi yaptım. Benim en çok zoruma giden arkadaşlarımız sayın Rahşan Ecevit'e gitmişler ve Sayın Rahşan Ecevit'in, 'Ben mutluyum, 3 kişi kalsak daha iyi olur' lafı beni çok üzmüştür. Partimden üzülerek istifa ediyorum. Bundan sonra yeni oluşumcularla birlikteyim" dedi.