"İstifalar ile yarı sivil darbe yapılmak istendi"

SİNOP (İHA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Sinop İl Başkanı Fuat Aydın, "Art arda gelen istifalar ile yarı sivil darbe yapılmak istenmiştir. Sayın Metin Bostancıoğlu'nun istifası bizi şaşırttı" dedi.

Partisinin İl Başkanlığı binasında, il ve ilçe teşkilat yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen DSP İl Başkanı Fuat Aydın, istifaları değerlendirdi.

İstifalarla bazı çevreler tarafından sivil darbe yapılmak istendiğini ileri süren Aydın, "Kiralık kalemlerin çirkin boyutlara varan DSP'yi ve hükümeti yıpratma kampanasına DSP'li bakanlardan gerekli cevapların verilmemiş olması ve gelişmelerin adeta seyredilmesi, genel başkanımızın ve başbakanımızın bu konuda yalnız bırakılması, bizde ve örgütlerimizde tepkiye neden olmuştur. Parti disiplininin dışına çıkan DSP'nin bakan ve milletvekilleri hükümet içinden hükümet oyunlarının birer parçası olmuşlardır. Rant çevrelerinin oyuncağı olmuşlardır" diye konuştu. Aydın, şöyle devam etti: "Ülke çıkarlarını, parti çıkarlarının üzerinde gördükleri için bu hareketin içerisinde yer aldıklarını ve bu nedenle DSP'den ve hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini söyleyen sözkonusu zatlar, bu eylemleriyle, insanımızın büyük fedakarlıklarıyla gerçekleştirilen ekonomik programa ne şekilde zarar vermişlerdir ve insanımız bundan ne şekilde etkilenecektir? En büyük endişemiz budur. Ülke menfaatlerini gözetiyoruz diye, küçük seçim hesaplarının içinde bireysel menfaatleri için ülke çıkarlarını feda etmişlerdir. Milletvekilimiz olan Sayın Metin Bostancıoğlu, hem bakanlık görevinden hem de DSP'den istifa etmiştir. Kendisine bugüne kadar DSP politikaları doğrultusunda ilimizde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettik. Bundan sonraki hayatında da başarılar diliyoruz."

Reklam
Reklam