İstifayı önce TV duyurunca Baykal şaşırdı

Deniz Baykal, kaset iddiarının ardından CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. Ancak Baykal, istifasını açıklamadan TV'den istifa haberleri geldi.

CHP Genel Merkezi’ne saat 12.30’da gelen Baykal, doğruca odasına geçerek bir süre yalnız kaldı. Özel Kalem Müdürü Nilgün Şahin’e konuşma metnini ve istifa dilekçesini yazdırdı.

[

****](https://www.mynet.com/aile-meclisi-karar-verdi-110100510647 )

[

****](http://video.mynet.com/habervideo/Deniz-Baykal-Gorevinden-Istifa-Etti/522140)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/baykal-istifa-etti-baykal-istifa-etti/5888/151280/)

Reklam
Reklam

Ardından genel başkan yardımcıları ve Genel Sekreter Önder Sav’ı odasına çağırdı. İstifasını önce parti yöneticilerine açıkladı. İtiraz eden yöneticiler Baykal’ı ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

MYK toplantısına geçen Baykal, kararını açıkladı ve konuşmanın metnini okudu. MYK üyelerinin ikna çabaları da sonuçsuz kaldı. MYK üyeleri ağlarken, Baykal onları teselli etmeye çalıştı.

Aynı dakikalarda Özel Kalem Müdürü Şahin içeri girerek, istifa haberinin TV’den son dakika haberi olarak verildiğini bildirdi. Bunun üzerine Baykal çok şaşırırken, “Ben kimseye açıklama yapmadım, istifamı sadece size burada açıkladım, hiçbir özel görüşmem olmadı. Tüm MYK üyelerine eşit davranmak için burada açıkladım” dedi. MYK üyeleri bu durum için, “telekulak yorumu” yaptı.

Ajanslar istifayı “urgent” (acil) haber modunda dünyaya duyurdu.