"İstihbarata Kurtlar Vadisi ayarı" yapılıyor

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis gündemindeki Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin tasarıya tepki gösterdi.

Okay, AKP’yi ‘Abdülhamit dönemi uygulamasını’ yaşama geçirmeye çalışmakla suçladı. Okay, “Yabancı çalıştırma yetkisi alarak iç güvenliğimiz okyanus ötesine teslim edilmektedir. İstihbarata sanki Kurtlar Vadisi ayarı yapılmaktadır” diye konuştu.

Okay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisine yönelik suikast girişimi iddialarıyla ilgili söylediği, “Türkiye’de yaşayan bir insan ahmak değilse, sağında, solunda, önünde, arkasında olup bitenleri yıllardan beri takip ediyorsa bu olayı nasıl küçültebilirsiniz?” sözlerine tepki göstererek, Arınç için “Bülent İvedik” ifadesini kullandı. Okay, Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin protokollerle ilgili verdiği kararı “AKP hükümeti Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kez daha toslatmıştır” şeklinde değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Okay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TBMM gündeminde bulunan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin tasarıyı değerlendirdi. Hükümetin ‘demokrasi, insan hakları, hukuk devleti söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmadığı”nı, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kurulması için de aynı sözlerin arkasına sığındığını kaydeden Okay, “Darbe girişimleri, suikast planları, vesayet gibi kavramların arkasına saklanarak sessiz ve derinden sivil bir darbe yapmaya çalışan AKP iktidarı, artık sivil dikta aşamasına doğru hızla ilerlemektedir.” dedi.

-“İSTİHBARATA KURTLAR VADİSİ AYARI”-

Hükümetin Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile ‘aklından hiç çıkarmadığı kendi derin devletini’ oluşturma çalışmalarını son noktaya taşımak istediğini savunan Okay, şöyle konuştu:

“Siyasal iktidar, devlet içinde derin yapılanmada yeni bir örgütlenme için kollarını sıvamaktadır. Bu yalnızca CHP’nin iddiası değildir. Hükümet kendi ağzıyla da itiraflarda bulunmaktadır. Şimdi sormadan edemiyoruz; AKP’nin özel timleri için yeni bir yapı mı öngörülmektedir? Bu özel timler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı aracılığıyla 81 ilde örgütlenmek mi istemektedir? Örtülü ödenekten yararlanacak, operasyonel görevi olmadığı halde inceleme ve denetleme yetkisi olacak ve bu yetkisini hangi kuruluşlara karşı kullanacağı belli olmayan, çalışanların nasıl seçileceği ve nitelikleri hakkında yeterli bilgi bulunmayan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı iktidarın özel örgütlenmesine giden yolun taşları değil de nedir? Sayın Bakan’ın ‘esnek ve yasa metnine yazılmamış’ diye belirttiği örgütlenmenin hukuk devletiyle bağdaşır bir yanı yoktur. Bu istibdat dönemlerinde görülecek bir düzenlemedir. Abdülhamit dönemi uygulaması ile karşı karşıyayız. Bu tasarı ile sözleşmeli yabancı çalıştırılma imkanı getirilmektedir. Yabancı çalıştırma yetkisi alarak iç güvenliğimiz okyanus ötesine teslim edilmektedir. İstihbarata sanki Kurtlar Vadisi ayarı yapılmaktadır.”

Reklam
Reklam

-“ERGENEKON DAVASININ GİZLİ TANIKLARI YENİ YAPILANMANIN UNSURLARI OLACAK”-

AKP’nin kendi derin devletini ve dikta yöntemlerini yaşama geçirdiğini de savunan Hakkı Süha Okay, Türkiye üzerine sivil vesayet örtüsü geçirilmek istendiğini söyledi. AKP’nin kitabında ‘demokrasi’nin yazmadığını kaydeden Okay, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine sivil dikta yakıştırması yapanları ‘tek parti zihniyetiyle yoğrulmuş siyasetçiler’ olarak nitelendirmesine de tepki gösterdi. Okay, “Anlaşılan Sayın Başbakanın Türk siyasi tarihi konusunda bilgi eksikliği bulunmaktadır. CHP askeri vesayetlere bedel ödemiştir. Yeri gelmiş kapısına kilit vurulmuştur. CHP olarak bizler vesayetin her türüne karşı olduk. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı gibi örgütlenmeler eliyle AKP’nin kurmak istediği sivil vesayetlerin de her zaman karşısında olduk. Olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Okay, AKP’nin tüm istihbaratı tek elde toplayarak, istihbarata ‘kuma yönetimi’ getirmek istediğini de savundu. Okay bir soru üzerine Ergenekon davasının kimi gizli tanıklarının, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı içerisinde yeni bir yapılanmanın unsuru olacağını da kaydetti.

Reklam
Reklam

-“AKP TC’Yİ BİR KEZ DAHA TOSLATTI”-

Okay, referandumla ilgili bir soruya AKP’nin Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı seçiminde olduğu gibi uzlaşmaksızın bir anayasa değişikliğine hazırlandığını ve bu değişiklikleri halkoyuna sunmak istediğini belirterek “Ama böylesi direngen çabalar halktan tokat yemiştir” dedi. Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin protokollerle ilgili verdiği kararın sorulması üzerine, aynı olayın daha önce Kıbrıs’ta Annan Planı konusunda yaşandığını belirten Okay, AKP’yi dış politikada tutarsız olmakla suçladı. Okay, “AKP hükümeti Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kez daha toslatmıştır” dedi.

-“BÜLENT İVEDİK DEMEK DAHA DOĞRU OLUR”-

Okay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, kendisine yönelik suikast girişimi iddialarıyla ilgili söylediği “Türkiye’de yaşayan bir insan ahmak değilse, sağında, solunda, önünde, arkasında olup bitenleri yıllardan beri takip ediyorsa bu olayı nasıl küçültebilirsiniz?” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine, “Kimse bu lafa alınıp da dava açmasın. Sayın Arınç bakan olduktan sonra kontrolünü tamamen yitirdi. Bakanlık kendisine dokundu, ağzı bozuldu. Recep İvedik filmlerinden etkileniyor. Kendisine artık Bülent İvedik denmesi daha doğru olur. Televizyon kanallarının Sayın Arınç’ın kimi açıklamalarını biplemesi lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ANKA