İstihdam artışı sağlanmalı

İstanbul -(AA) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Ekonomik büyümeye paralel bir refah ve istihdam artışı sağlanamadığı sürece terör ve benzeri
sorunlar küreselleşmenin olumsuz yanları olarak kalmaya devam edecek ve dünyamızın başını ağrıtacaktır" dedi.

Devlet Bakanı Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) evsahipliğinde düzenlenen ''Küreselleşme Karşısında İstihdam Stratejileri'' konulu Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Alt Bölgesel Konferansı'nın açılışına katıldı.

Reklam
Reklam

Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, küreselleşmeyle beraber istihdam stratejilerinin öneminin hızla arttığını vurgulayarak, dünyanın belli alanlarda avuç içine sığacak kadar küçüldüğünü ancak diğer taraftan bazı alanlarda da sorunların devasa boyutlara ulaştığını söyledi.

Sermayenin hızlı yer değiştirdiği, üretimin-tüketimin arttığı, dünya ekonomilerinin hızlı büyüdüğü bir ortamda istihdamda aynı paralelde bir ilerleme olmadığını ifade eden Babacan, ortaya çıkan sorunun yalnızca işsizlik oranıyla sınırlı kalmadığını, kayıt dışı, istihdam, sosyal güvenlik, yeterli ücret, kadın erkek eşitliği, işçi sağlığı ve güvenliği gibi bir dizi alanda da sorunların büyüdüğünü kaydetti. Babacan, şöyle devam etti:

"Ekonomik büyümeye paralel bir refah ve istihdam artışı sağlanamadığı sürece terör ve benzeri sorunlar küreselleşmenin olumsuz yanları olarak kalmaya devam edecek ve dünyamızın başını ağrıtacaktır. Bu bağlamda uluslararası çalışma örgütünün küreselleşme karşısında istihdam stratejilerini geliştirme yönündeki çabalarını Türkiye olarak kararlı bir şekilde desteklediğimizi belirtmek isterim. İşsizlikle mücadelede başarısız olmak, sosyal yapının çözülmesine, huzursuzluğu, eşitsizliği ve adaletsizliği, göçü, terörü besleyecektir. Dolayısıyla gerek ulusal bazda, gerekse küresel bazda işsizlikle mücadelede başarısız olmak gibi seçeneğimiz bulunmamaktadır."

Reklam
Reklam