İstihdam Garantili Kursta Meslek Sahibi Oldular

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün açtığı iş garantili meslek edindirme kurslarına katılan bayanlar,...

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün açtığı iş garantili meslek edindirme kurslarına katılan bayanlar, hem para kazanıyor, hem de meslek sahibi oluyor. Bu kapsamda tekstil firması işbirliği ile açılan 'konfeksiyon makine dikişçisi' kursuna katılan 15 bayan üretim yapmaya başladı. Dış giyim elbiselerinin tamamını diken kursiyerlere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden günlük 20 TL ödeniyor, genel sağlık sigortası primleri yatıyor. Bayanlar üretimi, açık pazar yerinde açılan atölyede gerçekleştiriliyor.

Reklam
Reklam

Kurs atölyesinde incelemelerde bulunan Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Deveci kursa katılan bayanların en az yüzde 50’sinin istihdam garantisi bulunduğunu aktardı. Yapılacak sınavın ardından istihdam edilecek kursiyerlerin belirleneceğini aktaran Müdür Deveci, 2013 yılında da istihdam garantili kursların devam edeceğini duyurdu.

Usta öğreticiliğini Sezgin Acar’ın yaptığı kurslara katılan Zeynep Sayar, "İki yıldır işsizdim. Açılan kurslara katıldım. İş sahibi oldum. Ev ekonomime katkıda bulunmanın yanı sıra meslek sahibi olacağım. Kursun açılmasını sağlayan ilgili kurum amir ve müdürleri ile işyeri sahibime teşekkür ederim.” dedi.

Üç yıllık evli olduğunu ve ilk kez meslek sahibi olacağını belirten Fatoş Yıldırkan ise mesleğini kurs sonunda da devam ettirmeyi düşündüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: