ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ERÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda düzenlenen sözleşme töreninde yaptığı açıklamada, THY'nin dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olduğunu belirtti.
THY'nin dünya çapındaki başarıları ile gurur duyduklarını ifade eden Keleştemur, Türkiye'de özellikle son 10 yılda ulaşım sektöründe büyük gelişmeler yaşandığını, havayolu ulaşımındaki gelişmelere paralel olarak teknik eleman ihtiyacının arttığını bildirdi.
THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi de, Türkiye'de sivil havacılık sektörünün çok hızlı geliştiğini, havayolu şirketlerinin uçak filolarının her geçen gün büyüdüğünü ve bakım ihtiyacının da arttığını kaydetti. THY'nin bakım hizmetleri konusunda büyük atılım içinde olduğunu dile getiren Çiftçi, şu bilgileri verdi:
''Uçak filolarının büyümesi uçak bakım hizmetlerine olan ihtiyacı da giderek artırıyor. THY, bu konuda büyük bir atılım içinde. Yurt dışından da uçak bakım ve onarım hizmetleri için bize talepler geliyor. Bu atılım ile birlikte bakım kapasitemizi 2,5-3 katına çıkaracağız. Bu kapsamda teknik elemana çok ihtiyacımız var. Şu an 2 bin 300 civarında olan teknisyen sayımızı 3 yılda 4-5 binlere çıkaracağız. Bunun için bu tür eğitim programları düzenleyoruz. Daha önce, Nevşehir Üniversitesi'nde ve yine Erciyes Üniversitesi'nde eğitim programı düzenlemiştik. Anadolu Üniversitesi ile de benzer bir çalışma yapacağız. Diğer taraftan, kendi tesislerimizde de eğitim programları devam ediyor.''
ERÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Apalak, havayolu taşımacılığı konusunda nitelikli eleman yetiştirmek için eğitim verdiklerini, bu tür eğitim programları ile de öğrencilerinin meslek sahibi olmasını sağladıklarını söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Rıfat Çetinkaya da eğitim programı hakkında teknik bilgi verdi. Geçen yıl düzenlenen eğitim programına katılan 59 kursiyerden 53'ünün THY teknik A.Ş. tarafından istihdam edildiğini vurgulayan Çetinkaya, bu kez 100 kursiyerin eğitim programına alınacağını ve bunların yüzde 50'sinin istihdam edileceğini söyledi.
THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanı Hüseyin Sağlam'ın da hazır bulunduğu törende, daha sonra Rektör Keleştemur, THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Çiftçi ve İŞKUR İl Müdürü Çetinkaya arasında eğitim programına ilişkin protokol imzalandı.
Toplam maliyeti 745 bin 900 lira olan eğitim programına ilgili okullardan mezun 100 işsiz genç kabul edilecek. Kursiyerlere 640 saat teorik ve 150 saat uçak başında eğitim verilecek. Kurs süresince adaylara, günlük 15 lira harçlık ödenecek.
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerden en az yüzde 50'si THY Teknik A.Ş. tarafından istihdam edilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz