''İstihdam üzerindeki yükler hafifletilecek''

Ankara (AA)- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işverenin sosyal güvenlik primi payında 5 puanlık indirim dahil istihdam üzerindeki yüklerin hafifletilmesi konusunu değerlendirirken, "2008 yılı içinde gelişmeler ve programlara göre deklare edilmiş olan uygulama aynen yapılacaktır. Bu konuda hiç bir tereddüte mahal yok" dedi.

Bir gazetecinin, "işverenin sosyal güvenlik primi payında 5 puan indirime" ilişkin düzenlemenin yılbaşında yürürlüğe girip girmeyeceğine ilişkin hükümette Bakanlar arasında farklı değerlendirmeler yapıldığını anımsatması üzerine Bakan Çağlayan şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bildiğiniz gibi AK Partinin seçim beyannamesi, 60. hükümetin programı ve Sayın Başbakanımız tarafından TBMM'de, 2008 yılında işletmelerimizin rekabet gücünün arttırılması ve diğer yandan istihdam kabiliyet ve kapasitesinin arttırılması için işveren hissesinden 5 puanlık düşüş yapılacağı deklare edilmişti. Bu konuda verilmiş olan, söylenmiş olan şey taahhüttür. Burada, 2008 yılı içinde gelişmelere ve programa göre, bu deklare edilmiş olan uygulama yapılacaktır. Bu konuda hiç bir
tereddüte mahal yok."