'İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması' üçüncü kez düzenlenecek

Mamak Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği 'İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması' bu yıl...

Mamak Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlediği 'İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması' bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Ön elemeleri, Mamak Bilgi Evleri’nde gerçekleşecek yarışmanın, 7 Mart’ta Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Salonu’nda finalistleri belli olacak. 12 Mart'ta ise İstiklal Marşı’nı en güzel okuyan finalistlerin ödülleri verilecek.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, açıklamasında, İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması ile İstiklal Marşı'nı, vatan ve bayrak sevgisini yüreklerde yaşatmak istediklerini belirtti.
Başkan Akgül, İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yılında da istiklal ruhunun Mamak’ta yeniden yaşatılacağını söyledi. Akgül, "İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yılında da belediyemizce yeniden İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması düzenliyoruz. Tam 91 yıl önce bugün Üstat Mehmet Akif de duygu ve heyecanını mısralara dökerken bir yarışmaya katılmış ve bu yüce marş bizim Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. Milli mücadelemizin destansı sembolü, bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızı, yazıldığı ilk günkü kadar heyecan ve coşkuyla söylüyoruz. İstiklal Marşımız, büyük bir derinliğe ve duyguya sahip. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışmayla öğrencilerimizin de aynı his, duygu ve çabayı gösterecek olmaları bizi duygulandırıyor. Amacımız, milli mücadelemizin simgesi olan marşımızı, bayrak ve vatan sevgisini her dem taze tutmaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.
Mamak Belediyesi, yarışmanın ön elemelerini Mamak’taki 11 bilgi evinde gerçekleştirecek. Ön elemeler, 20 Şubat’ta Demirlibahçe Bilgi Evi, 21 Şubat’ta Anfi Bilgi Evi, 22 Şubat Abidinpaşa Bilgi Evi, 23 Şubat Peyamisafa Bilgi Evi, 24 Şubat Türközü Bilgi Evi, 27 Şubat Kayaş Bilgi Evi, 28 Şubat Kıbrısköyü Bilgi Evi, 29 Şubat Laika Akbilek Bilgi Evi, 1 Mart Lalahan Bilgi Evi ve 2 Mart’ta Başak Bilgi Evi’nde gerçekleşecek.
İki kategoride gerçekleşecek yarışmanın, birinci kategorisini ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri, ikinci kategorisini ise 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri oluşturacak. Her kategoriden 3’er öğrencinin seçileceği elemelerin finali 7 Mart’ta Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek. Öğrenciler, 4 kişilik jürinin önünde İstiklal Marşı’nı en güzel biçimde seslendirebilmek için kıyasıya yarışacak. 1., 2. ve 3. belirlendikten sonra, 12 Mart’ta kazananların ödülleri verilecek. Yarışmanın 1.’sine laptop, 2.’ye fotoğraf makinesi, 3.’ye ise cep telefonu verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz