İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Bu millet birlik beraberlik içerisinde olduğu, kenetlendiği zaman, hiçbir düşmanın zarar vermesi mümkün değildir" dedi.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Bu millet birlik beraberlik içerisinde olduğu, kenetlendiği zaman, hiçbir düşmanın zarar vermesi mümkün değildir" dedi.

Gümüşhane Harşit Lisesi'nce "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yusuf Mayda'nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihin ilk çağlarından itibaren kahramanlığıyla, hürriyetine düşkünlüğüyle, istiklale olan sevgisiyle, mücadeleleriyle destanlaştığını ve kendini tüm dünyaya tanıttığını belirtti.

Reklam
Reklam

Son yaşanan İstiklal mücadelesinin de tüm bunların eseri olduğunu ifade eden Mayda, şöyle konuştu:

"Vatanın birliği, bölünmezliği tehlikeye düştüğü zaman insanımız, yediden yetmişe varını yoğunu ortaya koyarak, canını feda ederek, kanını toprağa dökerek istiklalini her zaman gerçekleştirmiştir. Bu millet, birlik ve beraberlik içinde olduğu, kenetlendiği zaman, hiçbir düşmanın zarar vermesi mümkün değildir. Ancak tarihte kurulan bütün Türk devletlerine baktığımız zaman hep içerden bölünmüştür. Dolayısıyla, birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece bu devlet Atatürk'ün ifadesiyle ilelebet payidar kalacaktır. İstiklal Marşı'mızı yazmamıza vesile olan şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz. İstiklal Marşı'mızı yazan Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz. İstiklal mücadelemizin bayraktarlığını yapan başta büyük Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularımızla yad ediyoruz."

Harşit Lisesi Müdürü Fatih Demirel'in İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatıyla ilgili sunum yaptığı program, öğrencilerin sergilediği oratoryo ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: