İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kars'ta program düzenlendi.

İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Kars'ta program düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen program kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı fotoğraflarla anlatıldı.

Kars Fen Lisesi öğrencileri de İstiklal Marşı'nın yazılma sürecini sahneledikleri tiyatro oyunuyla anlattı.

Programda, orta okullar arası düzenlenen İstiklal marşı okuma yarışmasında 1. olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Kevser Nur Çapraz, İstiklal marşını ezbere okudu.

Reklam
Reklam

Programın ardından düzenlenen ödül töreninde İstiklal Marşı okuma yarışmasında 1. olan Kevser Nur Çapraz ödülünü Vali Eyüp Tepe' nin elinden aldı.

  1. olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Tosun'a ödülünü Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 3. olan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Didem Özmen'e ise ödülünü Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan verdi.

    Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz