İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 12 Mart İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi.Suşehri...

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 12 Mart İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi.

Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Suşehri Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan anma programı Suşehri Atatürk Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Anma programına Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, Emniyet müdürü Cevat İratçı, Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, Suşehri ilçe müftüsü Bekir Civriz, Daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Atatürk Ortaokul’u Müdür vekili Naci Yıldırım yaptı.

Yıldırım, “İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 92. yıl dönümü anıyoruz. İstiklal marşını anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmekte. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhundaki o derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısında ki en önemli unsur Mehmet Akif’in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur ”dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu anma gününde şiir dinletisi, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı konulu sunum, Atatürk ortaokul anasınıfı öğrencilerinin ezbere İstiklal Marşını okumaları ve Atatürk Ortaokulu koro gösterisiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: