İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Karabük'te "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Karabük'te "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten slayt gösterisi gösterildi.

Vali İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemin kolay bir zaman dilimi olmadığını söyledi.

Sınırlı imkanlara sahip olan Türk Milleti'nin harp meydanlarında özgürlüğe kavuşmasının destanının yazıldığına işaret eden Küçük, şöyle konuştu:

"İşte bu ortamda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, aslında o destanı anlatmaktadır. Elbette pek çok olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Ama sakın ümit ve hayallerinizi kaybetmeyin. Hayaller kaybolduğu zaman kabuslar başlar. Kurtuluş Savaşı veren bir neslin torunlarısınız. Hedefleriniz için vazgeçmeden emin adımlarlar hedeflerinize yürümeye devam edin."

Reklam
Reklam

Tören sonunda "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısı ile öğrenciler arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz