İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Siirt'in Eruh ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen kompozisyon, resim, şiir yarışmalarında

Siirt'in Eruh ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen kompozisyon, resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Levent Yazıcı ve BDP'li Belediye Başkanı Melih Oktay verdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Kaymakam Levent Yazıcı, BDP'li Belediye Başkanı Melih Oktay, Garnizon Komutanı Yarbay Ramazan Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Cevher Çiftçi, BDP İlçe Başkanı Lezgin Kılıç ile öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Okulun 3. sınıf öğrencilerinin bayrak gösterisi yaptığı etkinlikte öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösteriminin ardından okullar arasında İstiklal Marşı'nın en iyi okunması ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan İrem Aydın ve Nursel Balin ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan Pervin Baykara ve İmam Hatip Okulu'ndan İbrahim Alp'e ödülleri Kaymakam Yazıcı ve Belediye Başkanı Oktay tarafından verildi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BDP'li Belediye Başkanı ve partililerin düzenlenen programa katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bu durumun içinde bulunulan sürece olumlu katkı yapacak bir davranış olduğunu ifade eden Aydın, "Dedelerimiz canları pahasına omuz omuza çarpışarak bu vatanı bize bıraktılar. Mehmet Akif Ersoy'un da Arnavut kökenli bir kişi olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu topraklar üzerinde yaşayan insanların arasındaki kardeşlik duygularının ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Nurettin Kilis - Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz