İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümünde Asımın nesli anlatıldı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle...

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi’nde Sivas Fen Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan, İstiklal Marşı'nın edebi yönünün zenginliğinin yanında bağımsızlığın sembolü olması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Programda İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter tarafından verildi.

İstiklal Marşı okuma dalında birinci olan Mevlana İlköğretim Okulu öğrencisi Aysima Güleç’in ödülünü veren Vali Kolat, İstiklal Marşı'nı bir kez daha okumasını istedi. İstiklal Marşı'nın her bir mısrasının ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Kolat, “Geçmişimizi ve geleceğimizi en güzel şekilde ifade eden bir marş olması nedeniyle marşımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un dile getirdiği Asım’ın nesli Fen Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo ile anlatıldığı programa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ile kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: