İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Elazığ Valisi Muammer Erol, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, İstiklal Marşı'nın yurdun düşman işgaline uğradığı günlerde Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancı yücelterek, Türk askerinin yürekliliği ve özverisine güveni, Türk Milleti'nin bağımsızlığa, yurduna, Hakk'a ve dinine bağlılığını dile getirerek, milletin ortak duygu ve düşüncelerine tercüman olan ve halkın imkansızlıklar karşısında dayanma gücünü canlandıran ölümsüz bir eser olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un, dizelerinde, Türk Milleti'ne seslenerek karamsarlık ve endişeye düşmemelerini, kahraman askerlerin bağımsızlık uğrunda aslanlar gibi mücadele edeceğini ve istiklalin sembolü olan bayrağı sonsuza kadar dalgalanacağına olan kesin inancını ortaya koyduğunu belirten Erol, ömrünü, yurduna ve milletine adamış milli şair Ersoy'un on kıtaya sığdırdığı kahramanlık destanının 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Erol, şöyle devam etti:

"İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 92. yıl dönümünü idrak etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan ülkü ve değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek her vatan evladının vazifesidir. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92. yıl dönümünde bizlere İstiklal Marşı'nı armağan eden milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal harbinde şehit düşmüş adsız kahramanlarımızı ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: