İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunun en derin ve

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunun en derin ve gerçek anlamıyla İstiklal Marşı'nın mısralarında ifadesini bulduğunu bildirdi.

Okur, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın milli ve manevi değerleri anlatan bir destan olduğunu belirterek, yıl dönümünü milletçe duygu birliği içinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un azimle, inançla ve büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla İstiklal Marşı'nda ebedileştirdiğini vurgulayan Okur, "Türk milletinin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur. İstiklal mücadelesinin ölümsüz destanı, bugün de milletin ortak sesi ve ortak vicdanı olmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Okur, İstiklal Marşı'nın tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak, istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi vesika niteliğinde olduğuna dikkati çekerek, Türk milletini oluşturan bütün fertlere armağan edilen eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu ve duygu birliğini ilelebet muhafaza edeceklerine inandığını bildirdi.

Aynı ruhla, cumhuriyeti 100'üncü yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya ve istiklal mücadelesi gibi istikbal mücadelesini de başarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Okur, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümünü kutlayarak, milli şair, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla andığını ifade etti.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: