İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Vali Ali Çınar, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Ali Çınar, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çınar, mesajında, İstiklal Marşı'nın her okunuşunda yüreklerde vatan ve bayrak sevgisini yeniden yeşerttiğini belirtti.

Ersoy'un, Anadolu'nun duygularına tercüman olarak, halkın damarlarında dolaşan milli mücadele, bağımsızlık tutkusu ve bayrak sevgisini en güzel şekilde ifade ettiğini kaydeden Çınar, şunları ifade etti:

"İstiklal Marşımız, 92 yıldır her okunduğunda, Türk milletinin yüreğinde vatan ve bayrak sevgisini yeniden yeşertiyor. Marşımızda, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiği çok iyi anlatılıyor. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92. yıl dönümünde, bize bu günleri armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: