İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 92.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, İstiklal Marşı'nın milletin kahramanlık destanı olduğunu belirtti. Dünyada milli marşların güftelerinin, bir şairin mahsulü olmakla beraber, onu benimseyecek, yıllarca, yüzyıllarca dilinden düşürmeyecek olan milletin de karakterini aksettirmek gibi bir özelliği beraberinde taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İstiklal, Türk milletinin en eski tarihinden bugüne kadar hür bir millet olarak varlığını sürdüğünü ifade eden en temel kavramdır. Öyle bir şiir yazacaksınız ki bugünü anlatırken dünü vurgulayacak, dünü anlatırken de geleceğe yönelik kalıcı ve şaşmaz ifadeler ortaya koyacaktır. Bunu başaran yegane insan, kalemini, sanatını, ilhamını Türk milletinin emrine vermiş milli bir şair, geniş bir kültür hazinesine sahip büyük bir fikir adamı Mehmet Akif Ersoy'dan başkası olamazdı. 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen ve bu vesile ile ebediyen söylenecek olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 92. yıl dönümünü kutluyor ve bayrağımızın sonsuza dek dalgalanmasını diliyorum."

Muhabir: Memet Karaduman / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: