İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Baloğlu, mesajında, İstiklal Marşı'nı sevmenin ülkeyi sevmek olduğunu belirtti.

Türk askerinin, üzerinde tesiri en fazla olan eser olarak ilan edilen İstiklal Marşı'nın, orduya ithaf edildiğini ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy ise 'Ben onu milletime ve kahraman ordumuza hediye ettim. Zaten o milletin eseridir, milletin malıdır. Ben yalnız gördüğümü yazdım' sözleriyle duygularını ifade etmiştir. Kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız olan İstiklal Marşımız, aziz milletimizin en derin acılarını, umutlarını ve büyük kararlılığını anlatan bir marştır. 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde milletin o günkü heyecanının bir kıymetli hatırası olan bu yüce destanı yazan ustayı, hem de yazdıran sayısız kahramanı şimdiden rahmetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: