İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Adıyaman'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programında, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 5 yaşındaki kız

Adıyaman'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programında, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 5 yaşındaki kız çocuğu izleyenlerden alkış aldı.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve eserlerini anlattı.

Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un "bir ülkenin milli marşı parayla yazılmaz" sözlerini hatırlatan Özkan, "Mehmet Akif öyle bir vatanperver ki, bir ülkenin milli marşının seçileceği yarışmaya katılmamıştır. Daha sonra kendisine milli marşı yazma teklifinde bulunulmuş, bunun üzerine Türk halkına güç, sinerji, kuvvet veren İstiklal Marşı'nı yazmıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özkan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Zeynep İrem Alkaya, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okudu. Salonda bulunanlar Alkaya'yı uzun süre ayakta alkışladı.

Şiir ve türkülerin okunduğu programa, Vali Yardımcısı Levent Öztin, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: