İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulü'nün 92. yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın kabulü'nün 92. yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Muharrem Çiftçibaşı, İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için hangi hissiyatlarla yazıldığının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise milletin ıstırabını derinden hisseden Mehmet Akif Ersoy'un, milli mücadelenin ruhuna tercüman olan o büyük, eşsiz şiirini gece gündüz gözünü dahi kırpmadan kaleme aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler konser verdi, şiir okudu.

Program, orta öğretim kurumları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: