İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Türk Dünyası Araştırma Topluluğu'nca İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla anma günü etkinliği düzenlendi.

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Türk Dünyası Araştırma Topluluğu'nca İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla anma günü etkinliği düzenlendi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, etkinlikte yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın şartlar ne kadar zor olursa olsun dik durabilmenin ifadesi olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın, içinde bulunulan o dönemde milletin istiklal ve arzusunu milli mücadele dönemindeki düşüncelerini ortaya koyduğunu ifade eden Attar, şöyle konuştu:

"İstiklal Marşı sahip olduğumuz bütün engin kültürümüzü, milli medeniyetimizi, dini hassasiyetimizi, bir milleti millet yapan temek özellikleri, en iyi şekilde şifreler ve kodlar halinde oluşturan, son derece önemli bir sanat eseridir. İnsan kendi kendine düşününce şunu söylüyor, bir duygu ve düşünce bu kadar güzel bir şekilde kelimelere dökülerek şiirleşebilir mi-"

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirler okundu.

Etkinliğe, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: