İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

Ünye’de, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy anma günü nedeniyle  programı düzenlendi.

Ünye’de, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy anma günü nedeniyle programı düzenlendi. Ünye Kaymakamlığı’nın organizasyonunda Ünye Anadolu Atatürk Lisesi tarafından Ünye Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Hüsamettin Aydemir yaptı. Aydemir, "Bize düşen görev, Mehmet Akif Ersoy gibi kutup yıldızlarını yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak, eserlerini, fikirlerini, felsefesini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmaktır, yeni nesillerin, onun millet sevgisinden, bağımsızlık inancından, bilgi ve birikiminden ve mücadele azminden öğrenecekleri çok şey vardır" dedi. Programda şiirlerin okunması ve tiyatro gösterilerinin ardından Ünye’de İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında 1. olan Fevzi Çakmak Anaokulu öğrencisi Betül Balcıoğlu, Cumhuriyet İlkokulu'ndan Mustafa Berke Akın, TOKİ Ömer Çam Ortaokulundan Turgut Reis Yıldırım, Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Öğrencisi Reyhan Tamcı ödüllerini Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’den aldı. Programda ayrıca, ilçede düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye girenleri hediyeleri verildi. Programa Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Ünye Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: