İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İstiklal Marşı'nın, Türk Milleti'nin şanlı zaferler ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet bağımsız yaşayacak olmasının

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İstiklal Marşı'nın, Türk Milleti'nin şanlı zaferler ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet bağımsız yaşayacak olmasının ispatı olduğunu bildirdi.

Lekesiz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk Milleti'nin tarihin farklı dönemlerinde kurmuş olduğu 16 Türk Devleti ile dünyaya ilan ettiği bağımsız yaşama azminin ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 92. yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Lekesiz, "Hilali kucaklayan kanları ile bağımsızlık sevdasının ruhlarına işlediğini tarihe yazdıran bir milletin evladı olan Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, Türk Milleti'nin şanlı zaferler ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet bağımsız yaşayacak olmasının ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:

"Kadını, erkeği, yaşlısı genci ile milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen her karış toprağına bir şehit vermek pahasına istiklal mücadelesi verdiği bir zamanda Mehmet Akif, içindeki vatan sevgisini ve milletine olan inancını İstiklal Marşı ile ifade etmiştir. Her mısrası ayrı bir şaheser, her dörtlüğü ayrı bir destan olduğu içindir ki bağımsızlık savaşını ebedileştirmiş, Türk Milletini istiklal mücadelesi etrafında birleştirmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliği ile aşamayacağı hiçbir engelin olmadığının ispatı olan şanlı tarihimiz, bizlere ülkemizi kalkındırmak ve halkımıza daha müreffeh yarınlar hazırlamak konusunda önemli sorumluluklar yüklemektedir. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğimizi inşa etmek, demokrasimizi güçlendirerek farklılıklarımıza sahip çıkmak ve toplumsal huzurumuzu bireysel ihtiyaçlarımızın üzerinde tutmak bunlardan bazılarıdır. Mehmet Akif, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, milletinin ebediyen bağımsız yaşamasını isteyen, büyük bir şair ve mütefekkirdir. Milletimizin bağımsızlığından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğinin en mümtaz ifadesi olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 92'nci yılında Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Salim Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: