İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, "İstiklal Marşı'nın, milli mücadelenin hatırasını içeren emsalsiz bir

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, "İstiklal Marşı'nın, milli mücadelenin hatırasını içeren emsalsiz bir eser olduğunu söyledi.

Dr. Sulhan, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurtuluş savaşının en heyecanlı zamanlarında, mücadelenin psikolojisini anlatmak, mücadelenin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla, 1921'de yarışma düzenlendiğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921'de Mehmet Akif Ersoy'un şiirini, milli marş olarak kabul ettiğini hatırlatan Dr. Sulhan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Milli marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir. İstiklal Marşı olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. Marşımız, Cumhuriyet'i kuran halkın milli ve manevi değerlerinin çok somut ve özel bir ifadesidir. Türk Milletinin yetiştirdiği en vatanperver aydınlardan biri olan Mehmet Akif Ersoy, Türk Kurtuluş Savaşı'na her şeyiyle destek olmuştur. O, milli mücadelemize bazen bir hatip, bazen bir yazar, bezen de büyük bir şair olarak katılmıştır."

Muhabir: Yasin Dikme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: