İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

ŞANLIURFA (A.A) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Yavuz, "İstiklal Marşı, bugün bizlere vatanın ne kadar

ŞANLIURFA (A.A) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Yavuz, "İstiklal Marşı, bugün bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir" dedi.

Yavuz, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayIsıyla yaptığı yazılı açıklamada, marşın 724 şiir arasından seçildiğini hatırlattı.

Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıttığını bildiren Yavuz, açıklamasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İstiklal Marşı, vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanıdır. İstiklal Marşı, bugün bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bizler de bu sorumluluk bilinciyle İstiklal Marşı'na ve vatanımıza sahip çıkma konusunda daha hassas davranmalıyız."

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: