İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşı'nın dünyaya karşı bir meydan okuma olduğunu bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşı'nın dünyaya karşı bir meydan okuma olduğunu bildirdi.

Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, marşın, düşman kuvvetlerinin bombardımanı altında her türlü yokluk içinde göğsünü vatanı için siper etmiş ecdadın kurtuluş mücadelesinin emeği sonucu ortaya çıktığını vurguladı.

TBMM'nin, 12 Mart 1921'de Mehmet Akif Ersoy'un şiirini, milli marş olarak kabul ettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız dünyaya karşı bir meydan okumadır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nda, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, dinine ve yurduna olan bağlılığını dile getirmiştir. Milletleri 'millet' yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akif'in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz."

İstiklal Marşı'nın yazıldığı günlerde Türk milletinin dirliğine yönelik olan tehditlerin bugün de var olduğunu iddia eden Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: