İstiklal Yolu Yürüyüşçüleri Küre’ye Ulaştı

Uluslararası Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılmak üzere Kastamonu’ya gelen yaklaşık 400 kişilik gurup Küre...

Uluslararası Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılmak üzere Kastamonu’ya gelen yaklaşık 400 kişilik gurup Küre ilçesine ulaştı.

6 Haziran 2012 Çarşamba günü Kastamonu’dan hareket eden gurup, ilk gün 32 kilometre yürüyerek Seydiler ilçesinde konakladılar. Sabah tekrar yola çıkan gurup, 28 kilometre daha yol yürüyerek Küre ilçesine vardı.

Geceyi burada geçirecek olan yürüyüşçüler, 08 Haziran’da 25 kilometre daha yol yürüyerek İnebolu’nun Çuha doruğuna ulaşacaklar. Yürüyüşün son gününde ise gurup, 23 kilometre daha yol kat ederek 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlamaları nedeniyle düzenlenecek törene katılacaklar. Burada Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’a Türk Bayrağı hediye edecek olan yürüyüşçüler daha sonra Kastamonu’dan ayrılacak.

Reklam
Reklam

Yürüyüşçüler zor koşullar altında sağanak yağışa rağmen yağmur altında hızlarını kesmeden yürümeye devam ediyorlar.

İstiklal Savaşının kadın mimarlarından Şerife Bacı’yı anmak için Atatürk ve İstiklal Yolu üzerinden 95 kilometre yol yürüyerek İnebolu’ya ulaşacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: