ISTUDAK, yeni binasında hizmet verecek

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ISTUDAK)'nin yeni dernek binası törenle hizmete girdi....

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ISTUDAK)'nin yeni dernek binası törenle hizmete girdi. Vali Memduh Oğuz, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca’nın katılımıyla binası açılan dernek bünyesinde, 25 gönüllü sporcu eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

ISTUDAK Başkanı Ali Telli, dernek olarak başlıca faaliyetlerinin dağcılık, yürüyüş, yüzme, kayak ve su altı faaliyetleri olduğunu söyledi. Derneğin, Ocak 2009'da kurulduğunu ve 8 aydan bu yana yeni dernek binası çatısı altında faaliyetlerini devam ettirdiğini belirten Telli, "Çandır’da geçen yıl başlatılan dağcılık temel eğitimlerimizi aldık. 25 kişi ile başladığımız eğitimlerimizin bu sene 6.’sını tamamladık. Yine geçen ay yeni katılımcılarımıza yönelik ikinci bir kamp eğitimi başlatıldı. Amacımız, resmi kurumlara arama kurtarma, doğal afetlerde yardımcı olmaktır. Gönüllü bir kuruluşuz. Spor yapıyoruz, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Allaattin Karaca da kulüplerin çok hızlı bir şekilde kurulmasının, dağcılık sporuna duyulan ilginin, en çok kendisini sevindirdiğini iletti. Karaca, kulüpçülüğün zor bir iş olduğunu ve bu işlerin sadece üye aidatlarıyla sürdürülmesinin zor olduğunu dile getirdi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz da bu tür organizasyonlara önümüzdeki süreçte daha fazla katkıda bulanacaklarını söyeldi. Oğuz, "Yaptığınız iş insan sağlığı ile de doğrudan ilgili. Profesyonel sporcu olmaya gerek yok. Sporla, dağla, yürüyüşle ilgilendiğiniz zaman sağlıklı nesil meydana geliyor. Kötü alışkanlıklardan da kurtuluyoruz. Dağdan, doğadan hep fayda gördük. Her türlü katkıya hazırım." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz