İSU'nun Köylere Yatırımı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, atık su altyapısı olmayan köy kalmayacak şekilde yatırımları sürdürdüklerini bildirdi.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, atık su altyapısı olmayan köy kalmayacak şekilde yatırımları sürdürdüklerini bildirdi.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye örnek olacak bir proje geliştirerek Körfez Çavuşlu, Karamürsel Valideköprü, Kandıra Bağırganlı ve İzmit Akmeşe ile Hakkaniye köylerinde modüler atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirtti.

Hakkaniye köyünde inşa edilen günlük 150 metreküp kapasitesindeki modüler atık su arıtma tesisine, Kul Mahmut, Hakkaniye, Böğürgen ve Kaynarca köylerinin atık sularını tesise bağlamak için proje hazırlayarak inşaat çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 7 ay süren imalat çalışmaları ile dört köyde 13,5 kilometre uzunluğunda atık su altyapısının tamamlandığını ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"1 milyon 400 bin TL'ye mal olan proje ile köyler sağlıklı atık su altyapısına kavuştu. Böylelikle Hakkaniye, Böğürgen, Kaynarca, Kul Mahmut köylerinin atık suları modüler atıksu arıtma tesisine taşınarak bertaraf edilmeye başlandı. Ayrıca, Şahinler, Bulduk, Fethiye, Çağırgan, Süverler, Gökçeören, Nebihoca, Sarışeyh ve Kıssalar köylerinin atık suları ise vidanjörlerle tesise taşınarak arıtılıyor.

Köylerin gelişmesine ve insan ile çevre sağlığının korunmasına kurum olarak büyük önem veriyoruz. Atıksu altyapısı olmayan köy kalmayacak şekilde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İnşaatları devam eden atık su arıtma tesislerinin de kısa zamanda tamamlanarak işletmeye alınması ile il genelinde arıtma oranını yüzde 99'a çıkartarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz."

Muhabir: Necdet Doğruyol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: