İsveç Büyükelçisi Akesson: Türk Ve İsveçli Iş Adamları Işbirliği Konusunda Açlar

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, “Türk ve İsveçli iş adamları ortaklık ve işbirliği konusunda gerçekten...

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, “Türk ve İsveçli iş adamları ortaklık ve işbirliği konusunda gerçekten açlar. Bu yüzden işbirliği alanında atılacak adımları ve organizasyonları önemsiyoruz.” dedi.

Hakan Akesson, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nı ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Akesson, İsveç ve Gaziantepli iş adamları arasında sağlanabilecek işbirliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Akesson’u, Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında, Gaziantep’in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi veren GTO Başkanı Aslan, ilin, jeopolitik konumu nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcılara önemli avantajlar sunduğunu ifade etti. Gaziantep’in, hedef pazarlarda bulunan ülkelerle iyi ilişkileri bulunduğuna işaret eden Aslan, İsveçli iş adamlarına bu pazarlara birlikte açılma çağrısı yaparak, “İsveçli firmalar, adı geçen pazarlara tek başlarına açılmak istediklerinde 3-5 yılda ancak hedeflerine ulaşabilirler. Ancak bunu yüzyıllardır bu ülkelerle ticaret yapan Gazianteplilerle yaptıklarında, 5-6 ay içerisinde istediklerini elde edebilirler. Biz bu noktada İsveçli iş adamlarımıza her türlü katkıyı sunmaya ve işbirliğine hazırız.” diye konuştu.

İsveç ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine de değinen Aslan, “İki ülke arasında geçtiğimiz yıl 3,5 milyar dolar civarında ticaret hacmine ulaşılmış. Ancak bu ticaret hacminde Türkiye’nin aleyhine bir tablo söz konusu. Gaziantep ile İsveç arasında da aynı şekilde. Gaziantep-İsveç arasında geçtiğimiz yıl 20 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılmış ve yine aleyhimize bir tablo var. Bu tabloyu her iki tarafın da hoşnut olabileceği bir hale getirmek, aynı zamanda var olan ticaret hacmini daha yukarılara taşımak için çaba göstermeliyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson ise konuşmasında, Gaziantep’in, bölgesinde etkin ve dinamik bir şehir olduğunu, aynı zamanda İsveç’in Karlstad şehri ile ‘Kardeş Şehir’ olduğu için ziyaret ettiğini kaydetti. Akesson, “İsveç ile Gaziantep arasında özellikle Gaziantep ile Karlstad arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesini istiyor, bu yönde çaba sarf ediyoruz. Özellikle ticari alanda ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Türk ve İsveçli iş adamları ortaklık ve işbirliği konusunda gerçekten açlar. Bu yüzden işbirliği alanında atılacak adımları ve organizasyonları önemsiyoruz. Türkiye’de 200 kadar İsveçli firma var. Bunlar İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde. Bu anlamda Gaziantep’in de değerlendirilmesi için İsveçli iş adamlarımıza bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: