İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, İZTO Ziyaret Etti

İZMİR (A.A) - İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yeni bir dinamizm kazandırılması gerektiğini söyledi.

İZMİR (A.A) - İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yeni bir dinamizm kazandırılması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Bildt, İsveç Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson ile birlikte İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.

Bildt, Ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile İsveç arasında siyasi ve ekonomik alanda çok yakın ilişki bulunduğuna dikkat çekti.

IKEA başta olmak üzere çok sayıda İsveçli firmanın Türkiye'de yatırımının bulunduğunu hatırlatan Bildt, Türkiye'nin ekonomik bakımdan çok dinamik bir ülke olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Bildt, "Türkiye'nin batı bölgesinde ekonomi daha canlı. Bana Ankara ya da İzmir'e gelmem teklif edildiğinde tercihimi İzmir'den yana kullandım. Türkiye'nin bu bölgesindeki ekonomik gelişme daha büyük. Coğrafi olarak çok avantajlı bir bölge. İzmir'in tarihi ve şu anki ekonomik konumuyla yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin, "Türkiye'nin AB üyeliğini nasıl görüyorsunuz-" sorusuna Bildt, "Türkiye'nin batıya odaklanması gerekiyor. Bence AB'ye üyelikte yeni bir dinamizm kazandırılmalı. Bunun için her iki tarafın da çaba harcaması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyu meslektaşlarımla konuşacağım" dedi.

Carl Bildt, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına İsveç'in bakışınını sorulması üzerine şu cevabı verdi:

"Bu konuyla ilgili bugün ve yarın daha detaylı bir bilgi edineceğim. Oylama, 2013 yılı sonunda yapılacak. İzmir'in potansiyelini öğreneceğiz."

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Bildt'in AB dönem başkanlığı yaptığı dönemde Türkiye'nin AB üyeliğine büyük destek verdiğini belirterek, "Türkiye'nin tam üyeliğiyle ilgili yaptığı açıklamalarla dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i çok kızdırmıştı. Ziyaretinden memnuniyet duyduk" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: