İsveç Milletvekilleri Çözüm Sürecini Görüşmek Için Midyat'a Geldi

İsveç parlamentosunda görev yapan 2 milletvekili Mardin’in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu. Midyat Belediyesi’ni ziyaret eden...

İsveç parlamentosunda görev yapan 2 milletvekili Mardin’in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu. Midyat Belediyesi’ni ziyaret eden milletvekilleri çözüm sürecini görüştü.
İsveç Sosyal Demokratlar Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo ile İsveç Sol Parti Milletvekili Jacop Johnson; Belediye Başkan Yardımcıları Metin Kutlu ve Tevfik Baysal tarafından karşılandı. Heyete Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay ile Mor Gabriel Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün’de eşlik etti.
Bir delegasyonla Türkiye’ye geldiklerini belirten Süryani asıllı ve aslen Midyatlı olan Milletvekili Yılmaz Kerimo “ Ankara, Diyarbakır, Mardin ve Midyat’a geldik. Ankara’da bazı temaslarımız oldu, Diyarbakır ve Mardin de ziyaretlerimiz oldu. Çözüm sürecini yakından izliyoruz.” dedi.
“SÜRECİ POZİTİF BAKIYORUZ”

Reklam
Reklam

Sürdürülen çözüm sürecine pozitif baktıklarını vurgulayan Milletvekili Kerimo “ Türkiye’de son gelişmeler ve barış süreci. Türkiye’deki bu barış sürecini çok pozitif görüyoruz. Silahlar sussun, kardeşlik başlasın. Bütün halklar, dini ne olursa olsun kardeş gibi yaşamalarını istiyoruz. İnşallah devam eder. Barış olur, kardeşlik olur.” şeklinde konuştu.

İsveç Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo, çözüm sürecinin sadece Kürt sorununu değil Süryanilerin sorunlarını da kapsaması gerektiğini söyledi.

İlk kez Mardin ve Midyat’a geldiğini belirterek açıklamasına başlayan Sol Parti Milletvekili Jacop Johnson ise “ Barışın başlaması çok güzel inşallah devam eder. PKK şimdi geri çekiliyor bu çok iyi. Görüşmelerimizde bilgi aldık, şimdi anayasa değişecek. İnşallah o da iyi bir anayasa olur. Herkesi kapsayan bir anayasa olur.” diye konuştu.
Belediye başkan Yardımcısı Metin Kutlu ise “ Hoşgörü kentine yapılan ziyareti önemsiyoruz.” şeklinde değerlendirdi.
Heyet daha sonra Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret etmek üzere belediyeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz