İşveren, işçisini, kurs öncesinde seçiyor

Nevşehir'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) için kursiyer seçiminde yeni bir formül oluşturuldu. Formüle göre...

Nevşehir'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) için kursiyer seçiminde yeni bir formül oluşturuldu. Formüle göre kursiyer seçmelerinde işverenler de mülakata katılarak çalıştıracakları elemanların tespitinde görev alacak.

Kurs yönetimini oluşturan İl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Temsilcisi Avukat İbrahim Akgür, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici, Müdür Yardımcısı Kenan Yümün ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Kuru'nun katılımı ile yapılan toplantıda açılacak meslek kurslarına alınacak kursiyerlerin tespitinde işverenin de söz sahibi olmasına imkan sağlandı.

Reklam
Reklam

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde seçmeleri yapılan; Bilgisayar Bakım Onarım, Duvarcı ve İnşaat Kalıpçılığı kursu için, eleman ihtiyacı olan işverenlerde mülakata davet edilerek meslek edinip iş fırsatı yakalamayı düşünen kursiyerlerle bir araya getirildi. Karşılıklı taleplerini dile getiren iş arayan ve işveren, kurs sonunda birlikte çalışma konusunda anlaşmaya vardı.

Kursiyerler kurs sonunda nerelerde çalışabileceklerini öğrenirken, iş yeri tercih edebilme şansı da yakaladı. İşverenler ise aradıkları niteliklere uygun eleman ihtiyacını karşılama fırsatı buldu. Kısa süreli bir kurs sürecinden geçirildikten sonra iş hayatına atılacak olan kursiyerler bu tür bir uygulamanın çok güzel olduğunu dile getirerek, “Sanki iş görüşmesine gelmiş gibiyiz, hem sertifika almamız hem de işimizin garanti olması çok güzel.” dedi.

İşverenler ise işlerini yapabilecek kimseleri seçmiş olmanın kendilerini vakit kaybından kurtaracağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz