İşveren Primleri Tahsilat Süresi Uzatıldı

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından, işveren primleri tahsilatlarının 7 Kasım 2012 tarihi gün sonuna...

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından, işveren primleri tahsilatlarının 7 Kasım 2012 tarihi gün sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.

Kurban ve Cumhuriyet Bayramları nedeniyle 24-25-26-29 Ekim 2012 mesai günlerinin resmi tatil olması, kurumla anlaşmalı bankaların bu tarihlerde tahsilat yapamamasına neden olduğunu belirten Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkilileri, bunun sonucunda prim ödeme yükümlülerinin 30 ve 31 Ekim 2012 tarihlerinde bankalara yoğun bir müracaatı yaşandığını kaydetti.

Bankalara yapılan yoğun müracaatların Sosyal Güvenlik Kurumu’na 6111 sayılı Kanun gereğince yeniden yapılandırılan işveren primleri programında teknik aksaklığa neden olduğunu kaydeden yetkililer, bu nedenle söz konusu tahsilatların yapılamadığını ve işverenlerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 31.10.2012 tarihi olan 6111 sayılı Kanun gereğince yapılandırılan işveren primlerinin tahsilat işlemlerinin 07.11.2012 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz