Malatya'da kayıtdışılığın azaltılması ve istihdamın artırılması için işveren ile işçi sendikası el ele verdi. Öz İplik-İş Sendikası ile tekstil işverenleri bir araya gelerek AB’den alınan bir hibe kapsamında mesleki eğitim düzenlenmesini sağladı. Kursa katılan 50 kişiden 42'si iş sahibi oldu.
Öz İplik-İş Sendikası ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Malatya’da 12 ay boyunca yürütülen ‘Sosyal Diyalog ve Eğitim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi’ projesinin kapanış toplantısı Ramada Otel’de yapıldı. Sendikanın Genel Başkanı Murat İnanç, kayıtdışı istihdamın, ekonomik ve sosyal birçok sorunu beraberinde getiren ve ülkenin en büyük kronik sorunlarından olduğuna dikkat çekti. Türkiye’deki kayıt dışılık göstergelerinin yüzde 40’ların üzerinde bulunduğunu ve bu oranın AB ülkelerinin çok üstünde bir rakam olduğunu kaydeden İnanç, kayıt dışılığın sorumlusu olmadıkları halde bu sorunun mağdurları olduklarını ifade etti.
Proje kapsamında Malatya’dan önemli sonuçlar elde ettiklerini belirten Murat İnanç, Gap ve Güntaş işletmelerinde 300 çalışanının mesleki eğitimden geçirildiğini anlattı. Bunun yanında kayıt dışı iş gücünün yoğun olarak yaşandığı gece kondu bölgelerinde 421 hanede yaptıkları alan çalışmasının sonucunda tespit ettikleri iş kollarında kayıtsız çalışan veya hiçbir işte çalışmayan 50 kişiye tekstil sektörüne yönelik mesleki eğitimler verip, yasal hakları konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Bu 50 kişiden 42’sinin iş sahibi olduğunu da vurgulayan İnanç, sendikaları tarafından kurulan www.kayitliistihdam.com web sitesinin de bu konuda bir ilk olduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz