İsviçre Konfederasyonu Ankara Büyükelçisi Haffner Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - İsviçre Konfederasyonu Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

İsviçre Konfederasyonu Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti. GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Haffner, Konukoğlu ile bir süre görüştü, Konukoğlu, Haffner'e kentin ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep'in her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğüne dikkati çeken Konukoğlu, 177 ülkeye yüzlerce çeşit ürün ihraç ettiklerini, yıllık ihracatlarının yaklaşık 6,5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Gaziantep'in Türkiye'nin en fazla halı üreticisine ve en fazla makarna üretim kapasitesine sahip olduğunu ayrıca en fazla halı ve dokunmamış kumaş ihracatı yapan il olduğunu ifade eden Konukoğlu, tüm ülkelere ihracat gerçekleştirmeyi, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olmayı hedeflediklerini belirti. Konukoğlu, Büyükelçi Haffner ve eşi Tamar Almagor'a bakırdan kahvedanlık hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: