İsviçre Perinçek'e vize vermedi

ANKARA (ANKA)- Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmediği için yargılandığı İsviçre'de avukatıyla görüşmek isteyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e vize verilmedi.

İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "İsviçre devleti, hakkındaki kararın temyiz hazırlıklarıyla ilgili olarak avukatıyla görüşmek için hafta sonu İsviçre'ye gelecek olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e vize vermedi" denildi. İsviçre Büyükelçiliği'nin bugün (28 Haziran) saat 14.25'te bir açıklama yaptığı ve Perinçek'e vize vermeyeceklerini duyurduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Büyükelçilik yetkililerinin, Perinçek'e vize verebilmeleri için Lozan Mahkemesi'nin ya da avukatının resmi davet mektubunun olması gerektiği, o koşullarda dahi sadece davet günü için vize verilebileceğinin söylediği aktarıldı.

"ULUSLARARASI REZALET"

İşçi Partisi'nin açıklamasında, "Bu uluslararası bir rezalettir İsviçre devleti, yargıladığı Doğu Perinçek'e vize vermiyor" denildi. Açıklamada ayrıca, "Perinçek'in avukatıyla görüşmesinin engellenmesi, İsviçre makamlarına doğrudan dilekçe verme olanağının ortadan kaldırılması bu engizisyon uygulamasının vardığı boyutları göstermektedir" ifadeleri yer aldı.

"SAVUNMA HAKKIMI KULLANMAMA İZİN VERMİYORLAR"

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek de İsviçre'nin savunma hakkını kullanması için kendisine vize vermediğini söyledi. Perinçek, yaptığı açıklamada, "Çok garip bir durumla karşı karşıya bulunuyoruz. Beni yargılayan İsviçre devleti, İsviçre'ye gitmem için vize vermiyor" dedi.

Perinçek, "İsviçre devletinin benim İsviçre'ye gitmemden kuşku ve kaygı içine düşmesi, yaptıkları haksızlığın vardığı boyutları yansıtıyor" diye konuştu. Doğu Perinçek, "Ermeni soykırımı yalanın kabul etmeyenleri hapse atmak gibi bir Ortaçağ uygulaması, başka Ortaçağ uygulamalarını da ister istemez gündeme getirmektedir. İsviçre topraklarına ayak basmayan, İsviçre'de avukatıyla görüşemeyen, İsviçre makamlarına dilekçe veremeyen bir insan nasıl yargılanacak" diye sordu

Reklam
Reklam