İsviçre'deki Türklerin ibadet için büyük çabası

Medeniyetin beşiği denilen İsviçre’de, Devletin Din ve İbadet özgürlüğünü vermiş olduğu tüm engellemelere karşı , İsviçre’de yaşayan gurbetçi...

Medeniyetin beşiği denilen İsviçre’de, Devletin Din ve İbadet özgürlüğünü vermiş olduğu tüm engellemelere karşı , İsviçre’de yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız, Dini vecibelerini yerine getirebilmek için tam 4 yıl mahkemeye çıktılar.

Kaybettikleri mahkemeler onları yıldırmadı ve 4. Yılın sonunda haklı davalarını kazandılar.

01. 02. 2012 de yapımına başlanan Mevlana Cami nihayetinde 01. 02. 2013 ibadete açıldı. Fakat tam olarak yapımı tamamlanamadı.

Çoğunluğu Giresun ve Trabzonlu olan Gurbetçi hemşerilerimiz Cami’nin yapımını tamamlamak için Kermesler, Matineler, Kültürel geziler ve festivaller düzenleyerek Mevlana Camisinin bitirilmesi için önemli katkılar yaptılar.

Reklam
Reklam

Cami yapımı için görüştüğümüz Yönetim Başkanı Sayın İsmail Öztürk şunları ifade etti: " Camimizin Kadrolu İmam eksikliği yönünde serzenişimiz var. Diyanet işleri Başkanlığımızdan bu konuda yardim bekliyoruz. Ve sunuda eklemeliyim Türklerin doğu isviçre’de yerini alıp yaptırdıkları ilk Cami bu noktada da çok önemli, Yönetim kurulu üyelerimiz Sayın: Mehmet Çelenk, Cengiz Balta, Ayhan Kölemen, Mehmet Erden, İdris Altıntaş, Ali Turko, Erhan Özdemir, Recep Şirin ve emeği geçen herkese yapmış oldukları bu girişimciliklerinden dolayı Teşekkürü bir borç biliriz dedi.

Camimizi Adresi :

Mevlana Camii

Romanshornerstr.134 9322 Egnach

İsviçre

Haber: Hüsrev Kabacaoğlu - İsviçre

Kaynak:www.giresunhabera.com - www.memleketgiresun.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: