İsviçreli kaşif Piccard öldü

Cenevre (AA) - Okyanuslardaki akıntıları araştırmak için denizaltı keşif araçları tasarlayan ve batiskaf adındaki küçük bir denizaltı ile en derine inen İsviçreli kaşif Jacques Piccard 86 yaşında öldü.

Oğlu Bertrand Piccard'ın kurucularından olduğu Solar Impulse şirketinden yapılan açıklamada Jacques Piccard'ın İsviçre'deki evinde öldüğü belirtildi. Açıklamada, "20. yüzyılın en büyük kaşiflerinden biri, dünyada en derine inen insan, gerçek Kaptan Nemo, 1 kasımda 86 yaşında çok sevdiği Leman gölünün kıyısında hayatını kaybetti" denildi. 28 Temmuz 1922'de Brüksel'de doğan Piccard, stratosfer ve okyanus derinliklerinin ilk defa insanlı keşfini yapan, batiskafın mucidi ünlü fizikçi babası Auguste Piccard'ın çalışmalarını sürdürdü.

Reklam
Reklam

Jacques Piccard, Amerikalı Don Walsh ile birlikte, 23 Ocak 1960'ta Trieste adı verilen denizaltıyla Mariana çukurunda 10 bin 916 metre derinliğe ulaşarak, dünyanın en derin noktasına inen insan olmuştu.Teknolojiye tutkusuyla bilinen Piccard, mühendisliğini yaptığı denizaltılarla 82 yaşına kadar dalış yapmıştı.