'İşyeri Hekimi Bulundurma Zorunluluğunun Ertelenmesi Uyumu Kolaylaştıracak'

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda...

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlemeler içeren 6331 Sayılı Kanun'da işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamasının ertelenmesinin yasaya geçişte uyum problemlerinin aşılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

İbrahim Yamuk, yaptığı yazılı açıklamada, kanunun yürürlüğe girmesiyle mevzuattaki dağınıklığın giderilmesinin hedeflendiğini bunu temin ederken de işyerlerinin yasaya uyum sağlamasına zemin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İşletme sahiplerine risk analizlerini yaptırmaları çağrısını yineleyen Başkan Yumak, "Kanunun mevcut haliyle yürürlüğe girmesi ve uygulama süresinin kısa tutulması esnafımızı, işletme sahiplerimizi zor duruma sokacaktı. Odalar ve borsalar olarak yaptığımız girişimlerle işyerlerinde işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamasının ertelenmesi gündeme geldi. Bu yöndeki ısrarlı taleplerimiz üzerine, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na kanunun 6. ve 8. maddelerinin yürürlülük tarihinde erteleme yapılması yönünde teklif sunuldu. Komisyonda kabul edilen teklif, Meclis Genel Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı'nın onayının ardından yeni haliyle yürürlüğe girecek. Buna göre iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu, 50′den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01 Temmuz 2016 tarihine, 50′den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 01 Temmuz 2014 tarihine ertelenecek. Bununla birlikte üyelerimizin risk analizlerini mutlaka yaptırmaları çağrımızı yineliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz